Wat is Coaching

Coaching is een methode om meer inzicht in je eigen handelen en de achterliggende patronen hierin te krijgen.

Soms lijkt het leven ineens even op een puzzel. Het ene puzzelstukje dat je net even nodig hebt lijkt te ontbreken, of je krijgt het stukje niet op de juiste plek.
Een manager van een ziektekosten verzekering heeft eens gezegd : “Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn, voor een gebroken been ga je naar een arts, voor puzzels in je hoofd naar een coach”.

 

puzzelstukje hoofd

 

Wil jij weer lekker in je vel zitten, je kwaliteiten beter tot zijn recht laten komen, duurzaam inzetbaar blijven en ziekteverzuim voorkomen?
Als coach help ik jou graag om de ontbrekende puzzelstukjes te vinden en weer op de juiste plek te leggen.
Ontdekken wat je wilt, belemmeringen opruimen, de goede keuzes maken, en met je wensen aan de slag gaan. Dit zou je kunnen zien als het leggen van een puzzel, waarbij eerst de puzzelstukjes verzameld worden.

De puzzelstukjes zijn bijvoorbeeld jouw drijfveren, jouw dromen, jouw kernkwaliteiten, maar ook je valkuilen. Na het verzamelen van alle stukjes wordt de puzzel in elkaar gelegd. Je nieuwe plaatje wordt dan zichtbaar en er ontstaat een duidelijk inzicht. Daardoor kan jij gaan kiezen voor datgene dat je echt wilt, en concrete stappen in die richting te gaan maken.

Daarom is mijn motto: Inzicht biedt Uitzicht.